MISSIÓ

Des d’Anigami volem crear i oferir als nostres clients experiències úniques en un entorn natural privilegiat, que aposta per la conservació del medi, el consum responsable i una filosofia empresarial humanista.

VISIÓ

Créixer com a persones, per així créixer com a col·lectiu i aportar un benefici evolutiu al nostre territori.

VALORS

Som una empresa simpàtica que afronta reptes amb il·lusió, amb creativitat i que es retroalimenta de la satisfacció que aconsegueix generar en els clients.
Anigami som diferents, responem a les expectatives d’un equip i no d’un director, coherent amb els seus orígens sense ànim de lucre i cooperativistes.

Recollim avui el què vam plantar ahir, i per això avui contineum plantant

Anigami és una conjunció d’elements entrellaçats a través del temps, de les persones, de les emocions i sobretot de la passió, sumades és clar, a l’atzar. El resultat és bàsicament la suma dels elements.

Tres amics formats a la muntanya de la mà de veterans de “la vella escola”, reconeguts alpinistes, escaladors i muntanyencs de la comarca d’Osona.

La muntanya esdevé en aquella època per nosaltres, un referent bàsic, un sistema de vida après a poc a poc i basat en els valors, el respecte als elements i a les persones. La muntanya ens va fer créixer. Vam progressar amb els mestres, guies de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya, cursets amb La Federació d’Entitats Excursionistes, escalades i ascensions als Pirineus i als Alps…

Uns anys més tard, a finals dels vuitanta, començava el boom dels anomenats Esports d’Aventura al Pallars. Aleshores eren una porta d’entrada per al gran públic al fascinant món de la muntanya, amb uns valors més associats a l’aventura que al mateix medi.
Als muntanyencs de tota la vida no ens agradava massa el concepte de comercialitzar la part divertida sense implicar-hi un aprenentatge ni fomentar el respecte. Aleshores, 1991, els tres amics vam crear un nou concepte: els “Esports de Natura”, que sumava la diversió amb l’aprenentatge resultant-ne oci i respecte al medi.

A poc a poc vam anar apropant als amics, als amics dels amics i finalment als escolars del nostre poble i d’altres escoles de la comarca a practicar Esports de Natura, cursets d’escalada, visites d’espeleologia, descens de barrancs, ponting, excursions, xerrades, projecció de diapositives, etc.
El 1992 vam crear un paraigua legal sota el nom d’Imagina… Guies del Collsacabra, Vall de Sau i Guilleries, en forma d’associació sense ànim de lucre. I el nostre logo va aparèixer d’una fotografia a contrallum d’un de nosaltres, en Pep fent un ràpel.

L’associació va operar fins a mitjans del 1999, quan els tres socis i amics ens vam plantejar de guanyar algun caler i poder comprar material per treballar millor i amb més seguretat. L’abril del 99 vam donar d’alta una cooperativa, amb el nom capgirat per no perdre la màgia no lucrativa d’ Imagina… Va néixer Anigami SCCL. Durant aquest procés es va retirar un dels socis, en Pere, per dedicar-se altres tasques.

El 2001, la Diputació de Barcelona ens va atorgar el guardó al Millor Projecte Empresarial Respectuós amb el Medi Ambient, i això ens va donar més empenta. Finalment, l’abril del 2003, ja consolidats com a empresa, voltats d’amics, col·laboradors, treballadors i més, vam canviar a una SL per qüestions tècniques i de millora en la gestió.

En el transcurs d’aquests anys, l’evolució del concepte ha madurat, l’equip tècnic i humà s’ha multiplicat, i l’esperit inicial no tan sols ha perdurat sinó que s’ha establert consolidant un sistema de treball basat en la professionalitat, la responsabilitat i els valors.
L’any 2005 vam obtenir el distintiu de qualitat SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística en Destins), atorgat per la Secretaria General de Turisme de la Diputació de Barcelona i la Federació espanyola de Municipis.

El 13 novembre de 2007, el Govern de Catalunya ens va concedir el Diploma Turístic de Catalunya per la tasca i contribució en el desenvolupament del turisme de qualitat al nostre país.
Des de l’any 2017 fins a l’actualitat treballem sota els paràmetres de la certificació europea Biosphere per a la sostenibilitat i la responsabilitat social i ambiental. El 2010 creem i registrem l’activitat d’èxit “Humor Amarillo” que es convertirà en un hit al país fins al dia d’avui. El 2012 comencem a treballar com a equip tècnic amb la Fura dels Baus amb qui realitzarem la direcció tècnica dels seus macro espectacles arreu del món fins a la data d’avui.
El 2018 iniciem el projecte Santuaris Naturals per protegir els espais naturals vulnerables del Collsacabra i fomentar la transició ecosocial, projecte pel qual el març del 2023 obtenim el premi CETT Alimara “Through Sustainability” entregat per l’UNWTO, l’agència de turisme de Nacions Unides.
Durant el 2022 i 2023 fundem, amb empreses amigues i sòcies, les cooperatives de segon grau de Miceli.Social dedicada a la prestació serveis regeneratius a les ruralitats i Cardant Cultura per donar suport a la creació cultural i artística amb seu a l’espai fabril de Can Grau. El 2023 fundem també el projecte Cooltura.cat per fer suport als i les artistes emergents delnostre país.

Avui Anigami SL, és una pime innovadora a Catalunya constituïda per una família laboral estable que coordina més de 10 projectes innovadors en organigrama i retribució horitzontal, amb un fort compromís ecosocial i amb els valors humans que vetlla per la natura, la cultura i per a un millor futur compartit possible.

Desplaça cap amunt